Početna Distribucija Poremećaj u distrubiciji robe širom sveta

Poremećaj u distrubiciji robe širom sveta

Poremećaj lanaca snabdevanja dovodi do nestašica i poskupljenja pojedinih roba širom zapadnog sveta. Luke rade sa slabijim kapacitetom, okeanski saobraćaj je znatno poskupeo.

Kada se malo detaljnije prouči zašto se transport odvija otežano u ovoj situaciji uvek ćemo pronaći ljude kao ključni faktor. Neko mora da utovaruje i istovaruje robu, obavlja carinske preglede, vozi kamione i bude posada na brodu. Svi ti ljudi širom sveta u prethodnom periodu radili su sa smanjenim kapacitetom da bi poštovali epidemiološke mere, ili su od Amerike do Azije bili i žrtve oboljevanja. Globalne lance snabdevanja prvenstveno čine ljudi, a ne mašine i vozila.

Direktive koje su u Americi i nekim drugim državama od skora na snazi da u većim firmama radnici moraju da budu vakcinisani takođe može doprineti osipanju radne snage ili prelivanju u manje firme usled odbijanja jednog broja radnika da se vakcinišu. 

Nikola Jevtić

Nikola Jevtić

Diplomirani inženjer, specijalista za logistiku sa preko 15 godina iskustva u oblasti organizovanja međunarodnog transporta i carinskog zastupanja. Kao direktor i vlasnik privatnog biznisa organizovao više od 15000 internacionalnih transporta robe u svim vidovima saobraćaja.

Hvala Vam na poverenju!

Vaši podaci su uspešno poslati. Naš tim će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Zainteresovani ste za naše usluge?

Pokušaćemo da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.