Početna Transport Brodski prevoz robe – zajedno sa ENPEKS-om u osvajanje novih tržišta

Brodski prevoz robe – zajedno sa ENPEKS-om u osvajanje novih tržišta

Podatak da je skoro 75% sveta pokriveno vodom, nameće saznanje da je u modernoj logistici i transportu robe sve više dominantan brodski prevoz robe. Ako kao kompanija želite da napravite ozbiljan prodor na svetskom tržištu, onda vam je prevoz robe brodom prva odluka.

Kompanija ENPEKS je stekla ozbiljne partnere u transportu robe brodom, pa za tim ENPEKS-a nijedna destinacija u svetu ne predstavlja problem. Roba se isporučuje u najkraćem mogućem roku, bilo da je reč o zbirnim ili punim kontejnerima, vangabaratinim, rasutim ili tečnim pošiljkama.

Pre ugovaranja posla, tim ENPEKS-a analizira sve detalje posla i predlaže klijentu najbolje rute sa najmanjim troškovima i potrebnom brzinom za isporuku robe kranjem klijentu. Potom se organizuje prevoz, iskrcavanje robe, preuzimanje i dostava na potrebnu adresu.

Postoji nekoliko vrsta usluga u okviru brodskog transporta:

  • Organizacija prevoza punih kontejnerskih utovara (FCL)
  • Organizacija prevoza zbirnih kontejnerskih utovara (LCL)
  • Organizacija brodskog prevoza vangabaritnog tereta (project cargo)
  • Organizacija brodskog transporta rasutog i tečnog tereta
  • Osiguranje robe u transportu

Brodski transport punih kontejnera predstavlja transport kod kojeg klijent zakupljuje ceo kontejner. ENPEKS preuzima kompletnu organizaciju transporta, koja podrazumeva ugovaranje prostora na brodu, transport kontejnera do broda, rešavanje carinskih procedura, izradu potrebne dokumentacije, praćenje robe i na kraju dostavu kontejnera do adrese kupca.

Ukoliko transportujete manju količinu robe, koja nije dovoljna da popuni ceo kontejner, onda se pruža usluga – zbirni kontejnerski transport. Ovaj vid prevoza omogućava da, na pristupačan način, transportujete robu do udaljenih krajeva sveta.

Roba se transportuje kontejnerima zajedno sa robom drugih klijenata i, na taj način se značajno smanjuju troškovi. Poželjno je, pri brodskom prevozu, uzeti dodatno osiguranje tereta. Partneri ENPEKS-a u svetskim lukama obezbediće da se posao obavi po planu.

Tim ENPEKS-a ima odgovore na sva pitanja oko izbora pakovanja za robu, odabiranju rute i luka za distribuciju robe, vrste robe pogodne za brodski transport, potrebne dokumentacije, načina praćenja kretanja robe, kao i opcija prihvatanja robe kod kranjeg kupca.

Odabir kontejnera se radi uz sugestiju ENPEKS-a, a postoji nekoliko vrsta kontejnera:

  • Standardni kontejneri;
  • Kontejneri sa otvorenim gornjim delom – za volumenizovanu robu;
  • Kontejneri platforme (sa ravnim dnom) – za robu koja se ne može kontejnerizovati;
  • Kontejneri hladnjače-za robu koja zahteva specijalni režim temperature  
  • Kontejneri tankovi (cisterne);
  • Kontejneri za rasute terete;
  • Kontejneri za tečne terete.

Iskustvo i partneri kompanije ENPEKS u svetskim lukama tako od jednog, na prvi pogled složenog posla  – prevoza robe brodom, prave standardnu uslugu na zadovoljstvo kako prodavca, tako i kupca robe.

Nikola Jevtić

Nikola Jevtić

Diplomirani inženjer, specijalista za logistiku sa preko 15 godina iskustva u oblasti organizovanja međunarodnog transporta i carinskog zastupanja. Kao direktor i vlasnik privatnog biznisa organizovao više od 15000 internacionalnih transporta robe u svim vidovima saobraćaja.

Hvala Vam na poverenju!

Vaši podaci su uspešno poslati. Naš tim će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Zainteresovani ste za naše usluge?

Pokušaćemo da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.