Početna Transport ENPEKS logistički provajder – kao u reklami Tri u jedan – kompletna usluga

ENPEKS logistički provajder – kao u reklami Tri u jedan – kompletna usluga

Prateći moderne zahteve tržišta i klijenata, kompanija ENPEKS posebno neguje kompletnu logističku uslugu. Sve je više vlasnika kompanija i klijenata koji dođu sa zahtevom da kompanija ENPEKS uradi sve poslove u transportu robe od naručioca posla do krajnjeg klijenta: procese carinjenja i špedicije, pakovanja, selekcije robe i isporuke na lice mesta kod krajnjeg klijenta.

Klijent, prema našem mišljenju, sa pravom traži od logističkog provajdera kompletnu uslugu kako bi se on bavio svojim poslom, a mi svojim poslom. Tako klijent ne želi da se bavi detaljima transporta, dokumentacije, carine, pakovanja itd., već želi da roba u dogovoreno vreme stigne kod klijenta, a da ceo posao obavimo mi. Ova usluga je sve traženija na tržištu Srbije. 

Klijent iz Beograda je tražio da se sirovina za tekstilnu fabriku u Novom Pazaru isporuči u roku od tri dana iz Italije, a on je samo na pripremnom sastanku dao potrebne kontakte, instrukcije i ovlašćenja i ceo posao smo preuzeli mi, kao logistički provajderi.

Pozvali smo italijansku kompaniju koja je već spremila robu za utovar i poslali adekvatno vozilo na njihovu adresu. Odmah je našoj carini predata dokumentacija za elektronsko carinjenje, a carina je obavljena na točkovima – zbog kvalitetne dokumentacije, propisnog pakovanja i brzine transporta.

Nakon brze carine, roba je odmah upućena ka kranjem klijentu gde je obavljena primopredaja i istovar. Termin istovara je blagovremeno najavljen kranjem klijentu. Da bi ceo postupak tekao bez zastoja bile su potrebne predradnje:

  1. Pripremni sastanak sa klijentom kako uraditi ceo posao uz davanje ovlašćenja; 
  2. Detaljna priprema dokumentacije; 
  3. Procena koja vrsta kamiona je potrebna; 
  4. Najava svih aktivnosti krajnjem kupcu i 
  5. Proces primopredaje robe. 

Nakon primopredaje robe, klijenta smo detaljno informisali o izvršenom poslu i predali mu dokumentaciju kao i izveštaj o troškovima. Troškovi su bili u okviru dogovorenog iznosa na početku posla. Krajni klijent je i e mail-om potvrdio prijem robe kao i slanjem potrebne dokumentacije.

Klijent je tako imao minimalne aktivnosti u poslu da mu roba stigne do kupca bez umaranja poslovima logističkog  provajdera, ali i angažovanja drugih usluga (pakovanja, dodatnog skladištenja itd.) koje smo mi uradili u ime klijenta. Time je kompanija ENPEKS pokazala da brine o zahtevima klijenata kao moderan logistički provajder.

Nikola Jevtić

Nikola Jevtić

Diplomirani inženjer, specijalista za logistiku sa preko 15 godina iskustva u oblasti organizovanja međunarodnog transporta i carinskog zastupanja. Kao direktor i vlasnik privatnog biznisa organizovao više od 15000 internacionalnih transporta robe u svim vidovima saobraćaja.

Hvala Vam na poverenju!

Vaši podaci su uspešno poslati. Naš tim će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Zainteresovani ste za naše usluge?

Pokušaćemo da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.