Početna Transport ENPEKS – pouzdan partner italijanskih kompanija

ENPEKS – pouzdan partner italijanskih kompanija

Italija je već nekoliko godina među prva tri spoljnotrgovinska partnera Srbije. Uz stalni rast srpskog izvoza u Italiju, broj naših klijenata iz Italije se stalno povećava.

Klijent iz Italije je naručio uslugu prevoza 30 tona tereta – 3 šlepera za prevoz ženskih čarapa na dve lokacije u Rimu i Milanu, s tim da se roba razveze u 6 manjih kamiona u tri centralne prodavnice klijenta u ova dva Italijanska grada. Problemi koje je trebalo da reši tim ENPEKS-a su:

  1. Tačan termin isporuke, robe bez kašnjenja;
  2. Brz proces carine elektronskim putem;
  3. Pretovar robe u Rimu i Milanu u manje kamione koji imaju dozvolu da ulaze u centralne gradske zone gde su prodavnice klijenta; 
  4. Prebrojavanje i primopredaja robe prilikom samog istovara u prodavnice, jer klijent nije imao uslužne magacine za pretovar robe;
  5. Selekcija robe pri utovaru kako bi se olakšao i ubrzao istovar u prodavnice klijenta i 
  6. Kordinacija sa predstavnikom ENPEKS-a u Italiji. 

Tim ENPEKS-a je sa italijanskim klijentom napravio plan prevoza i o tome informisao partnera ENPEKS-a u Italiji koji će na terenu propratiti proces transporta, istovara i primopredaje robe do kranjeg klijenta. Nakon podnošenja dokumentacije elektronskim putem za carinu, najavljeno je očekivano vreme dolaska šlepera sa robom u ova dva italijanska grada, gde je odmah iz šlepera  obavljen pretovar robe u 6 manjih kamiona (ograničenje tereta do 5 tona), a po specifikaciji koja je usaglašena sa klijentom.

Napravljen je plan prevoza i istovara robe u prodavnice klijenta u Rimu i Milanu u ranim jutarnjim satima, pa je posao obavljen za kratko vreme. Primopredaju robe su uradili prilikom istovara, jer je pakovanje robe to omogućavalo na lak i brz način. Klijent iz Italije je tako našom uslugom ostvario nekoliko benefita:

  1. Brz transport robe različite vrste na dve lokacije; 
  2. Uštedu troškova transporta; 
  3. Uštedu troškova skladištenja robe; 
  4. Mogućnost praćenja gde je roba i u kom je stanju shodno pravljenja plana prodaje robe odmah po dolasku u prodajne objekte; 
  5. Uštede u pakovanju robe, jer su korišćena fabrička pakovanja.

Italijanske kompanije sve više traže ovakvu vrstu usluga logističkih provajdera, jer su im u fokusu veliki gradovi i lanci snabdevanja u velikim gradovima, jer se,  zbog ukupne situacije u ekonomiji širom sveta, smanjuje količina robe koja treba što pre da stigne u prodavnice sa što manje troškova.

Distributivni centri rade snabdevanje po godišnjem planu, ali za sezonska reagovanja i prodajne akcije u snabdevanju tržišta – takozvane ad hoc isporuke – ovaj vid transporta je najpodesniji. Logistički provajder ENPEKS je pokazao na delu da je pouzdan partner za italijanske kompanije.

Nikola Jevtić

Nikola Jevtić

Diplomirani inženjer, specijalista za logistiku sa preko 15 godina iskustva u oblasti organizovanja međunarodnog transporta i carinskog zastupanja. Kao direktor i vlasnik privatnog biznisa organizovao više od 15000 internacionalnih transporta robe u svim vidovima saobraćaja.

Hvala Vam na poverenju!

Vaši podaci su uspešno poslati. Naš tim će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Zainteresovani ste za naše usluge?

Pokušaćemo da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.