Početna Transport Just in time transport – Primer

Just in time transport – Primer

Just in time transport – biti deo tima koji pobeđuje – ENPEKS 

Kompanija Enpeks  je brzo shvatila prednosti transporta robe po modelu Just in Time – u pravo vreme. Dobar deo logističkih provajdera izbegava ovu vrstu prevoza robe, jer, kako kažu, mnogo se rizikuje, a novac nije veliki; nije vredan tog rizika. Prosto, ne isporučite robu u potrebno vreme, ceo posao stane i sledi računjanje štete.

U kompaniji ENPEKS se drugačije razmišlja, a upravo zahvaljujući transportu po modelu Just in Time, ENPEKS  je postao stalni prevoznik ugledne italijanske fabrike iz oblasti auto industrije u Srbiji. Italijanska kompanija organizovala je u Srbiji kako proizvodnju, tako i prihvat sirovina za proizvodnju po modelu Just in Time pre svega jer tako zahteva proces proizvodnje.

Pred prevoznika se u ovom slučaju stavljaju ozbiljni zahtevi – od brzine rada do potrebnih količina robe, standarda koji moraju da se zadovolje u procesu pakovanja i prevoza, pa do zahteva da se u pravo vreme prate aktivnosti klijenta na terenu.

Taj pristup je odmah nametnuo standard da se gotova roba – finalni proizvod (u pitanju je oprema za auto industriju) – odmah skladišti ili dostavi na poznato mesto, jer je to proces daljeg snabdevanja nekoliko auto-industrija u EU‚ takođe organizovan po modelu Just in Time. Time je omogućeno nekoliko benefita krajnjim klijentima; robu dobijaju u poznato vreme i na poznati način, od pakovanja do ostalih detalja. Na ovaj način se štedi vreme, štedi se na angažovanim radnicima koji treba da dostave auto delove, ali se najviše štedi na troškovima transporta i skladištenja, jer se ne zakupljuju tuđi magacini.

U ovim operacijama kompanija ENPEKS je vezni igrač na terenu – svoj zadatak da na terenu bude deo transporta Just in Time obavlja po dogovoru, u predviđeno vreme, sa predviđenim količinama i u pakovanju koje je veoma lako za dalju manipulaciju. Tako od dobrog i timskog rada ENPEKS-a zavisi uspeh celog posla. Poseban benefit za italijansku kompaniju je to što pomenute delove ima u svakom trenutku, pa može da klijentima izađe u susret sa potrebnim količinama u svako vreme.

Kratkoročno, to je lak način poslovanja, ali dugoročno donosi pre svega jasno vidljive uštede u troškovima transporta i pakovanja robe. Kompanija ENPEKS je tako na delu pokazala da usluga Just in Time transporta robe nije bauk niti tako teška usluga i da je ona odlična preporuka za dobijanje novih poslova.

Svako od nas se nekada bavio nekim sportom i imao priliku da oseti zadovoljstvo zvano „biti timski igrač“, biti deo tima koji pobeđuje. Taj utisak kompanija ENPEKS ima uvek kada obavi posao za italijansku fabriku auto delova po modelu Just in Time.

Nikola Jevtić

Nikola Jevtić

Diplomirani inženjer, specijalista za logistiku sa preko 15 godina iskustva u oblasti organizovanja međunarodnog transporta i carinskog zastupanja. Kao direktor i vlasnik privatnog biznisa organizovao više od 15000 internacionalnih transporta robe u svim vidovima saobraćaja.

Hvala Vam na poverenju!

Vaši podaci su uspešno poslati. Naš tim će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Zainteresovani ste za naše usluge?

Pokušaćemo da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku.