Našu ponudu za transport, carinjenje ili kompletnu logističku uslugu možete očekivati u najkraćem roku, bilo da je u pitanju rešenje "skrojeno" prema specifičnim potrebama Vaše kompanije, ili je redovan transport u pitanju, gde za prioritet imate najekonomičniju cenu usluge.

POZOVITE NAS
+381 11 6184 576
POZOVITE NAS
+381 64 64 78 622

Značaj poznavanja pariteta u međunarodnom transportu robe

Drugačiji način da se razumeju pariteti tj ’’Incoterms’’ predstavljen je na donjem videu. Pariteti su međunarodne trgovačke skraćenice od tri slova kojima se uređuje koje troškove i odgovornosti/rizike preuzima prodavac, a koje kupac robe prilikom izvoza ili uvoza robe. Razumevanje pariteta je neophodno za sve koji se bave međunarodnom trgovinom i logistikom. Ova pravila važe bez obzira da li se međunarodni transport robe odvija kamionom, kombijem, brodovima ili vazdušnim saobraćajem.

Lakše ćemo razumeti paritete ako ih svrstamo u četiri grupe prema početnom slovu skraćenice

Nikola Jevtić

Nikola Jevtić

Diplomirani inženjer, specijalista za logistiku sa preko 15 godina iskustva u oblasti organizovanja međunarodnog transporta i carinskog zastupanja. Kao direktor i vlasnik privatnog biznisa organizovao više od 15000 internacionalnih transporta robe u svim vidovima saobraćaja.